Behandlingar & Diagnostik

Hos oss kan du få hjälp med följande behandlingar:

- Förebyggande behandlingar såsom vaccinationer, besiktning, hälsoundersökning, kastrering av hankatt, kemisk kastrering av hanhund med mera.

- Enklare kirurgi såsom att sy ihop sår, avlägsna mindre hudtumörer och liknande.

Vid sjukdomsdiagnostik, sjukdomsutredning och behandling tar vi emot bokade besök för sjukdomstillstånd som inte är akuta. Vi utför en allmän undersökning och eventuell provtagning med röntgen/blodprover eller annan lämplig diagnostik för att sedan kunna sätta in en lämplig behandling. Vid planerade blodprovstagningar är det bra om djuret är fastande sedan 8 timmar.

På kliniken finns röntgen och blodprovsmaskiner som kan köras i det egna labbet. Även diagnostik av hudparasiter, urinprov och öronutstryk vid hud-, urinvägs eller öronproblem sker i det egna labbet. Tack vare att vi har ett eget labb kan vi få snabba svar, vilket gör att vi ibland har möjlighet att lämna svar medan kunden väntar.

Vi samarbetar med en hundfysioterapeut som gör en inledande genomgång av patienter som är i behov av rehabilitering. Hundfysioterapeuten utformar dessutom ett träningsprogram anpassat efter varje individs förutsättningar. På kliniken finns tillgång till en vibrationsplatta för rehabilitering. Hit kan man komma för rehab med sitt djur själv efter en grundläggande genomgång.

Kliniken har en akuttelefon. Hembesök erbjuds för undersökning, vaccination och avlivning.